Over ons

 • O-M homepage
 • Over ons

  Als beroepsmusici zijn we al jaren bezig met het uitvoeren van klassieke muziek in Nederland en daar buiten. Onze uiteenlopende programma’s met muziek vanaf de 14e tot en met de 20e eeuw voeren we met groot succes uit in verschillende series in kleine en grote kerken/kathedralen in Nederland en daar buiten, o.a. Hooglandse Kerk te Leiden, St.Jans-kathedraal te ‘s- Hertogenbosch, Grote of Martinikerk te Doesburg, O.L.V.-Kerk te Dordrecht, Jacobskerk te Winterswijk, St.Walburgiskerk te Zutphen, Kampen, Zwolle.

  We verlenen medewerking aan concerten van o.a. koren, orkesten, maar ook aan kerkdiensten. Beiden werken we als (inval- of interim-)dirigent van verschillende koren. Henk heeft een uitgebreide lespraktijk voor orgel; Valeria geeft zangles, koorscholing en biedt hulp bij stemproblemen.


 • Henk Linker

  Henk Linker studeerde Orgel (docerend- en uitvoerend musicus, ofwel Bachelor of Music en Master of Music) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Om zijn improvisatiekunst uit te breiden volgde hij lessen bij Hayo Boerema.
  Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is organist/dirigent van de St.Georgiusbasiliek te Almelo en hij is als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente (PKN) van Vriezenveen in de Grote Kerk.

 • Valeria Boermistrova

  Valeria Boermistrova is geboren in Moskou. Haar muzikale carriëre begon al op achtjarige leeftijd, toen ze naar de muziekschool ging. Ze had een heel mooie stem en toen ze tien jaar was werd ze toegelaten tot het prestigieuze kinderkoor “Wesna”, dat op het repertoire slechts werken van de grote componisten heeft. Het koor wordt betiteld als zeer uniek door de hoge kwaliteit.

 • Pulchra Mundi

  Het solistenensemble “Pulchra mundi” ontstond in 2002 op initiatief van Valeria Boermistrova. Het ensemble kent geen vast aantal leden; de bezetting wordt bepaald door de programmakeus. Wel werken wij met dezelfde zangers/instrumentalisten, wat constante groei naar elkaar toe
  bevordert. De leden zijn jonge beroepsmusici, studenten van het conservatorium, maar ook ervaren professionals en amateurs van hoog niveau.