oktober 2021

Wo. 13 oktober

Concert door studenten van de Ars Musica  Ensemblezang Academie  o.l.v. Falco van Loon m.m.v. strijkers uit het Orkest van de Achttiende Eeuw en organist Henk Linker op kistorgel in de H. Catharinakerk te Nijkerk. Uitgevoerd worden o.a. Membra Jesu nostri van Dietrich Buxtehude, Jubilate Deo van Benjamin Britten voor koor en orgel en daarnaast enkele a-capella werken. Aanvang 20.00 uur.

Zo. 17 oktober

Concert door het kamerkoor Ex arte o.l.v. Emile Engel in de St. Franziskus Kirche (Zwillbrocker Barockkirche) te Zwillbrock (Dld.) m.m.v. Inja Botden, cello, Michiel Niessen en Jelle Kalsbeek, theorbe en Henk Linker op kistorgel. Uitgevoerd wordt o.a. de Missa de Oliveria van Pietro Paolo Bencini. Aanvang 16.30 uur. Vrije toegang met vrije gift bij de uitgang.

Zo. 24 oktober

Evensong door het New Sion Choir o.l.v. Jan van Dijk m.m.v. organist Henk Linker in het Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 te Diepenveen. Aanvang 18.00 uur.

Zo. 31 oktober

Henk Linker 40 jaar kerkorganist (5 december 1980)

Uitgestelde jubileumuitvoering vanwege de coronamaatregelen van Muziek en Sfeer in de St. Georgiusbasiliek te Almelo t.g.v. het 40-jarig organistenjubileum van Henk Linker. Op 5 december 1980 kreeg hij zijn eerste officiele aanstelling als kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Almelo. De uitvoerenden zijn mezzosopraan Valeria Boermistrova en organist Henk Linker. Aanvang 15.30 uur. Vrije toegang met vrije gift bij de uitgang.

Op het programma o.a. een Ave Maria i.h.k.v. oktober Mariamaand, op het hoofdorgel de grote koraalfantasie over ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ van Max Reger, Processional van Grayston Ives op het transeptorgel en de Ouverture uit de Partita no.4 van Johann Sebastian Bach op het spinet. U kunt weer genieten van fraaie muziek uit zowel de rooms-katholieke als de protestantse traditie, de beide tradities waarin Henk met veel plezier werkzaam is.