november 2021

Wo. 3 november

Lunchconcert door mezzosopraan Valeria Boermistrova en organist Henk Linker in de Oude Kerk te Zoetermeer. Aanvang 12.45 uur. Duur concert: circa 30 minuten. Toegang vrij, met vrije gift bij de uitgang.

In het eerste deel van het programma gebruiken wij de klavecimbel met liederen uit de 16e eeuw van o.a. J. Dowland en Th. Morley en de Ouverture uit de Partita no.4 in D van J.S. Bach. In het tweede deel gebruiken wij boven het prachtige Lohman-orgel met twee gezongen Psalmen van A. Honegger en als afsluiting het orgelwerk Jubilate van de Engelse componist W. Mathias.

Zo. 14 november

Concert door Toonkunst Almelo o.l.v. Arno Vree m.m.v. het Nationaal Symphonisch Kamerorkest en Henk Linker op kistorgel in de Grote Kerk te Almelo. Uitgevoerd wordt het Requiem van W.A. Mozart. Aanvang eerste concert om 14.30 uur en aanvang tweede concert om 16.30 uur.

Za. 20 november

Concert door Concertkoor Sursum Corda o.l.v. Eric Kotterink m.m.v. mezzosopraan Valeria Boermistrova en organist Henk Linker in de Grote Kerk te Vriezenveen. Aanvang 20.00 uur.

Uitgevoerd wordt het Requiem van Maurice Duruflé.

Zo. 21 november

Concert door Concertkoor Sursum Corda o.l.v. Eric Kotterink m.m.v. mezzosopraan Valeria Boermistrova en organist Henk Linker in de Jozefkerk te Almelo. Aanvang 16.00 uur.

Uitgevoerd wordt het Requiem van Maurice Duruflé.

Za. 27 november

Concert door het kamerkoor Ex arte o.l.v. Emile Engel in de Ontmoetingskerk te Enschede m.m.v. Inja Botden, cello, Michiel Niessen en Jelle Kalsbeek, theorbe en Henk Linker op kistorgel. Uitgevoerd wordt de Missa de Oliveria van Pietro Paolo Bencini. Aanvang 16.30 uur. DEZE UITVOERING GAAT NIET DOOR VANWEGE CORONA!

Zo. 28 november

Lessons and Carols door het koor Heino Vocaal o.l.v. Joan Jonkman  m.m.v. organist Henk Linker in de Nicolaaskerk te Heino. Aanvang 15.30 uur. DEZE UITVOERING GAAT NIET DOOR VANWEGE CORONA!

Zo. 28 november

Muziek en Sfeer door organist Joost van Beek (Utrecht) en mezzosopraan Valeria Boermistrova in de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat te Almelo. Aanvang 15.30 uur. Toegang vrij, met vrije gift bij de uitgang.

JOOST VAN BEEK KOMT NIET VANWEGE DE CORONAMAATREGELEN! In zijn plaats zal organist Henk Linker de orgels bespelen en samen met Valeria Boermistrova een ander programma brengen dan oorspronkelijk de bedoeling was.