mei 2022

Zo. 1 mei

Muziek en Sfeer door organist Henk Linker in de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat te Almelo. Op het programma de Toccata van Willem van Twillert (over U zij de glorie), de Toccatina van Herman Strategier, de Toccata’s van Girolamo Frescobaldi (op het kistorgel) en Georg Muffat (op het transeptorgel). Daarnaast nog de beroemde Toccata en Fuga d-Moll BWV 565 van Johann Sebastian Bach, de Toccamente van Ronald de Jong en tot slot de bekende Toccata van Jules Grison. Aanvang 15.30 uur. Toegang vrij, met vrije gift bij de uitgang.

Wo. 4 mei

Concert na de dodenherdenking door een projectkoor o.l.v. Jurriaan Poesse m.m.v. organist Henk Linker in de Grote Kerk te Almelo. Uitgevoerd zal worden het Requiem van Gabriel Fauré. Aanvang 20.30 uur. Toegang vrij, met vrije gift bij de uitgang.

Zo. 15 mei

Concert door het vrouwenkoor Ladies Only o.l.v. Mirjam Spoelman m.m.v. organist Henk Linker in de St. Franziskus Kirche (Zwillbrocker Barockkirche) te Zwillbrock (Dld.). Op het programma koorwerken van Gabriel Fauré, André Caplet, Hendrik Andriessen en Bernard van Beurden. Daarnaast orgelwerken van René Vierne, Gaston Litaize en Hermen Strategier. Aanvang 16.30 uur.