mei 2016

Wo. 4 mei 2016

Concert door Toonkunst Almelo en het kamerkoor Mardi le Vingt uit Tubbergen beide o.l.v. Herman Koops m.m.v. Henk Linker, orgel in de Grote Kerk te Almelo. Uitgevoerd wordt het Requiem van G. Faure. Aanvang 21.00 uur. Vrije toegang.

Za. 7 mei 2016

Concert door Valeria Boermistrova, mezzosopraan en Henk Linker, orgel in de Doopsgezinde Kerk te Almelo. Aanvang 14.00 uur. Vrije toegang met collecte bij de uitgang.

Do. 12 mei 2016

Concert door Valeria Boermistrova, mezzosopraan en Henk Linker, orgel in het Stadhuis te Rijssen. Aanvang 20.00 uur.

Zo. 22 mei 2016

“Muziek en Sfeer” door Valeria Boermistrova, mezzosopraan en Henk Linker, orgel in de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat te Almelo. De muziekwereld herdenkt in 2016 het sterfjaar van twee grootse componisten, te weten Max Reger (100 jaar geleden) en Jean Langlais (25 jaar geleden). Beide zijn in de maand mei overleden. Ook in de serie “Muziek en Sfeer” wordt daar niet aan voorbijgegaan en u kunt komende zondagmiddag 22 mei, de laatste uitvoering van dit seizoen, genieten van een aantal meesterwerken, waaronder een prachtige Mis van J. Langlais en een indrukwekkende koraalfantasie over “Ein feste Burg” van M. Reger. Aanvang 15.30 uur. Vrije toegang met vrije gift bij de uitgang.

Di. 24 mei 2016                 

Concert in de serie Muziek in Jeroen door Henk Linker, orgel en Valeria Boermistrova, mezzosopraan  in de Oude Jeroenskerk te Noordwijk. Er zal worden gemusiceerd op het Vierdag-kistorgel als uiteraard ook op het hoofdorgel van Knipscheer. Op het programma werken van J.S. Bach, G.F. Handel, F. Mendelssohn-Bartholdy en Ronald de Jong. Aanvang 12.30 uur.

Za. 28 mei 2016

Concert door het solistenensemble Cantores Martini, waar Valeria Boermistrova ook deel van uitmaakt, o.l.v. Domcantor Remco de Graas in de Domkerk te Utrecht. Op het programma o.a. Psalmen van J.Pzn. Sweelinck. Aanvang 15.30 uur. Vrije toegang met vrije gift bij de uitgang.