april 2019

Za. 6 april 2019

“Aan de slag met Bach”! Een Scratch i.h.k.v. de Lochemse Bachweken o.l.v. Els Dijkerman m.m.v. organist Henk Linker in de Grote – of Gudulakerk te Lochem.

Zo. 7 april 2019
Concert door het Twents Kamerkoor Mardi le vingt o.l.v. Herman Koops m.m.v. organist Henk Linker in de St. Plechelmusbasiliek te Oldenzaal. Op het programma het werk Ecce Homo gecomponeerd door Geert Christenhusz op Duitse tekst van Gerrit Bleumink en schilderingen van Willem Hesseling. Dit werk is het Lijdensverhaal in 10 staties, verbeeld in woord, muziek en beeld voor Gemengd koor, solisten en orgel. Aanvang 16.00 uur.

Zo. 14 april 2019
Concert door het Twents Kamerkoor Mardi le vingt o.l.v. Herman Koops m.m.v. organist Henk Linker in de Simon en Judaskerk te Ootmarsum. Op het programma het werk Ecce Homo gecomponeerd door Geert Christenhusz op Duitse tekst van Gerrit Bleumink en schilderingen van Willem Hesseling. Dit werk is het Lijdensverhaal in 10 staties, verbeeld in woord, muziek en beeld voor Gemengd koor, solisten en orgel. Aanvang 20.00 uur.

Vr. 26 april 2019
Orgelconcert door Jan van Dijk en Henk Linker in de Dorpskerk te Holten. Dit is het eerste concert na de omvangrijke restauratie van het Naber-orgel. Op het programma o.a. Twelve miniatures van H.M. Higgs, de 4e Sonate van F. Mendelssohn-Bartholdy en het Scherzo van R. de Jong. Aanvang 19.30 uur.

Zo. 28 april 2019
Concert in onze serie Muziek en Sfeer in de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat te Almelo. Uitvoerenden zijn mezzosopraan Valeria Boermistrova en organist Henk Linker. Op het programma o.a. de nieuwste compositie Pour Notre-Dame van de componist des vaderlands, Calliope Tsoupaki, dat zij geschreven heeft n.a.v. de brand in de Notre-Dame te Parijs op 15 april 2019 en de zeer ritmische en humoristische orgelwerken Scherzo en Toccata van Ronald de Jong. . Aanvang 15.30 uur. Toegang vrij, met vrije gift bij de uitgang.